2013. január 17., csütörtök

MIÉRT A DXN KÁVÉT ISZOM?

Magyarországon az élelmiszerboltokban árult kávék zöme az olcsóbb, durvább ízű robusta fajtából készül. A              drágább arabica ízben, aromában felülmúlja a robustát, koffeintartalma is csak fele-harmada annak. A trópusokon, egy–kétezer méter magasban, vulkanikus hegyoldalakon növő arabica szemek kevesebb savat is tartalmaznak a    robustánál, utóízük hosszan érezhető, karamelles. Természetesen a jó kávéhoz az alapanyagon túl megfelelő            pörkölésre és a frissességre, illetve hozzáértő elkészítésre is szükség van.                                                                          


Az, hogy valaki az arabica vagy a robusta kávét részesíti előnyben, országonként és egyénenként változó, azonban a gourmand-ok egyértelműen az arabica mellé teszik le a voksukat. 

Évszázadok óta két fő kávéfajta magjából készítenek kávét, ezek az arabica és a robusta.

Arabica: Az ínyencek körében az arabica finomabb és jobb minőségű kávébab hírében áll. Ezek a kiváló szemek nevüket az arabokról kapták, ugyanis ők vitték be a terményt Kelet-Afrikából Arábiába a XV. században. Ez az érzékeny cserje a magas fák árnyékában virágzik, és 1300 – 1800 méter közötti tengerszint feletti magasságon érzi magát legjobban. Klíma tekintetében leginkább a száraz és az esős időszakok váltakozását kedveli, kifejezetten érzékeny a szélre és a fagyra. Ezek a jellemzők erősen behatárolják az arabica termesztési területét, hiszen kevés olyan vidék van, amely megfelel minden követelménynek. Kevésbé ellenálló a betegségekkel szemben, hosszabb érési időszakot igényel, és lassabban növekszik, mint a robusta cserjék.

Robusta: főként a trópusi síkságokon terem, és jóval nagyobb terméshozamú, de némileg gyengébb minőségű kávé.

Érzékenysége miatt az arabica termesztése nagyobb szakértelmet és több türelmet is igényel. Azonban a jól gondozott növény bőségesen meghálálja az odafigyelést: az arabica szemekből készített kávé jellemzője a finom savak és a különleges, harmonikus aroma. Nem véletlen tehát, hogy a világ összes kávétermésének 60 százalékát az arabica kávé teszi ki.





Miért a DXN kávé a legjobb a piacon?
Modern életünkben főleg a javarészt húsfélékre épülő étrendünk vezet a szervezet elsavasodásához. A stresszes életvitel és a mozgáshiány gyakran vérkeringési zavarokhoz vezet. A DXN kávékat Ganoderma kivonattal, Ginzenggel, Tongkat Ali-val és Cordyceps-el keverik az egészségesebb hatások elérése érdekében:
1.      A DXN kávé megszünteti a szövetek elsavasodását.
2.      Élénkíti a vérkeringést.
3.      Stimulálja az immunrendszert. / májvédő

4.      Antioxidánsokat tartalmaz.
5.      Hangulatjavító hatása van.
6.      Emeli az energiaszintet.
7.      Csökkenti a fáradtságérzést.
A DXN kávé nemcsak egzotikus kávébabból készül, hanem 100%-os ganodermával keverik mesterséges színezék, ízesítő és tartósítószer nélkül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése